Skip to main content
It looks like you're using Internet Explorer 11 or older. This website works best with modern browsers such as the latest versions of Chrome, Firefox, Safari, and Edge. If you continue with this browser, you may see unexpected results.

Library Renovation and Expansion 2018-19: Overview

Gould Memorial Library Renovation & Expansion (2018-19)

Exterior of Gould Library

Gould Memorial Library on the main campus in Brunswick underwent a major renovation and expansion in 2018-19. Cogdell Mendrala was the architectural firm for the project, and the construction was done by Lavender & Associates.

The changes to the library increased its size by 3,025 square feet, and included an open floor plan, more study rooms, an active learning space, and a new conference room, technology room, and makerspace.

The offices of the ATTIC tutoring services were moved into the library and a new room for the Writing Center was created.

The project was funded by the University System of Georgia, and work was completed in the summer of 2019.

 

Links

Image: Students studying in the library

We were a little cramped for awhile, but students still came to study and for tutoring and writing help.

Image site of new circulation desk

This shows the booth seating area in the foreground, and the site of the Circulation Desk with the blue square in the background.

Image site of new circulation desk

The site of the new Circulation Desk.

Image site of the new circulation desk

The site of the new Circulation Desk.

Image Librarian offices

Offices for librarians and staff facing the front entrance of the library.

Image view from the circulation desk

The view from the old Circulation Desk.

Image the quiet study area and four study rooms

The renovation included four study rooms for the Quiet Study area.

Image of study rooms

The new Technology Room, Makerspace, Presentation Practice Room, and a study room.

Offices for librarians and staff facing the front entrance of the library.

Offices for librarians and staff facing the front entrance of the library.

The dean's office, left, is near the entrance to the new addition to the building.

The dean's office, left, is near the entrance to the new addition to the building.

Image view of library facing circulation desk

The pattern in the carpet creates a walkway from the new entrance to the Circulation Desk.

Image The library expansion

The library expansion area exterior view.

Exterior of new addition to Gould library
Interior of new addition to Gould Library
Another view of interior of new addition to Gould Library
Interior of Gould library with new study rooms
View of new seating in the quiet area
View of new circulation desk in Gould Library
View of new entrance and computer lab at Gould Library